Saksafon Kursu İzmir

İzmir Müzik Kursu

Saksafon Kursu ile En Hızlı Yoldan Saksafon Öğrenin!

izmir saksofon kursları

Saksafon kursumuz hakkında daha detaylı bilgi almak, ücretsiz bire bir deneme dersine katılıp eğitmenlerimizle tanışmak ve saksafon kursu fiyatlarımızı öğrenmek isterseniz bizimle iletişime geçebilir ya da Bornova’da yer alan merkezimizi ziyaret edebilirsiniz.

Sosyal medya hesaplarımızı takip ederek atölyemizde gerçekleştirdiğimiz etkinliklerden haberdar olup ücretsiz katılabilirsiniz.
Instagram | Facebook | WhatsApp

telefon -

whatsapp - 2

Saksafon Nedir?

Saksafon, 19. yüzyılda klarnet ile eş zamanlı şekilde bakır nefesli bir enstrüman olarak üretilmiştir. Soprano saksafon ile hemen hemen aynı olan klarnetin farkı S biçimi, koni yapısı ve ağzındaki kamış ile üretilen saksafonun yapımında pirinç kullanılmasıdır. Orkestralarda “brass section” olarak tanımlanan nefesli çalgıların içerisinde ritim eşlik sazı olarak sıkça yer ver saksafon ilk olarak 1946 yılında Adolphe Sax tarafından müzik dünyasına katılmıştır.

Saksafonun Özellikleri Nelerdir?

Pop, jazz, blues türlerinin yanı sıra ritim gerektiren birçok müzik çeşidinde etkileyici bir ses oluşturmak için kullanılan saksafon; soprano, alto, tenor, bariton ve basson türlerine sahiptir. En çok kullanılan tür olan tenör saksafon yeni başlayanlar için de alto saksafon ile birlikte kullanım kolaylığı açısından idealdir. İlerleyen dönemlerde isteğe göre tenor ya da bariton saksafon kullanılabilir.

Saksafonun yapısında kauçuk, plastik ya da metalden üretilen içi yuvarlak ya da oyulmuş, tek kamışlı bir ağızlık kullanılmaktadır. Pirinçten üretilen saksafon altın ya da gümüş ile kaplanarak hem görsel hem de işlevsel olarak daha etkileyici ve nitelikli özellikler kazanmaktadır. Saksafonda kullanılan kamışlar da ses güçleri 1 ila 6 arasında sıralanıyor olup saksafon çeşitlerine göte değişiklik göstermektedir.

Fırat Cantekin Saksafon Kursu Ayrıcalıkları Nelerdir?

Özel Fırat Cantekin Müzik Kursu olarak İzmir’de ulaşımın göbeğinde Bornova’da konservatuar mezunu profesyonel öğretmenlerimiz ile M.E.B. onaylı enstrüman eğitimleri vermekteyiz.

Saksafon derslerimizde öncelikle ağızlık ile doğru ses çıkarmaya yönelik nefes ve diyafram çalışmaları yapıp saksafonun gövdesinde tuşede yer alan sesleri öğrenip gam çalışmaları yaparken, aynı zamanda temel nota eğitimi vererek enstrüman hakkında gerekli teknik bilgiyi verip alt yapınızın kısa süre içerisinde oluşmasına yardımcı oluyoruz.

Ardından emel saksafon eğitimi tamamlandıktan sonra ise öğrencimizin istediği tarzda eğitim almasını sağlıyor ve şarkı çalışmalarına başlıyoruz.

  • Temel saksafon bilgisi
  • Temel nota bilgisi
  • Doğru nefes kullanımıyla uzun ses çalışmaları
  • Diyafram egzersizleri
  • Saksafonda klavyenin öğrenilmesi ve nota yerleri
  • Gam çalışmaları
  • Kolay şarkı çalışmaları ve müzik tarzlarının tanıtılması
  • Katılımcının sevdiği tarzda parçaların çalışılması
  • Armoni çalışmaları ve doğaçlama
  • Farklı müzik aletleriyle beraber yapılan grup çalışmaları

Saksafon kursumuzu arzu ettiğiniz gün ve saatte bire bir özel dersler şeklinde yapıyoruz. Dilerseniz merkezimizde derslerin yanı sıra gitar, çello, keman, klarnet, piyano, saksafon gibi diğer enstrüman eğitimleri alan öğrencilerimiz ile müzik grubu kurup çalışmalar yaparak da kursumuz tarafından düzenlenen yıl içi ve yıl sonu konserlerinde sahne alabilirsiniz.


saksafon kursu izmir

Saksafon Hakkında Sık Sorulan Sorular

Saksafon kursu fiyatları ne kadar?

Saksafon kurslarının fiyatları öğrencinin seviyesi, aylık alacağı ders sayısı ve ders süreleri gibi etmenlere bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Ücretsiz katılabileceğiniz deneme dersleri ile hem kurs ortamını tanımış olur hem de çello eğitmenleri ile detaylıca konuşarak aklınızdaki tüm soruların cevabını alabilirsiniz.

Nota bilgim olmadan saksafon öğrenebilir miyim?

Saksafona yeni başlayanların yaptığı hataların başında parmak ezberi yöntemi ile şarkı çalmaya çalışmak geliyor. Ancak saksafon oldukça komplike bir çalgı olduğundan notasız ezber ile öğreneceğiniz sadece birkaç basit parça olacaktır. Bu nedenle kursumuzda temel saksafon derslerinin yanı sıra temel nota dersleri de vererek profesyonel anlamda eğitim altığınıza emin oluyoruz.

Ne kadar sürede saksafon çalmayı öğrenebilirim?

Saksafon çalmayı öğrenme süresi temel bilginize ve pratiklerinize bağlı olarak kişiden kişiye farklılık gösterecektir. Yeni başlayanlar için doğru nefes kullanmanın oldukça zorlu olabildiği saksafon, özellikle düzenli yapmanız gereken diyafram egzersizleri gerektirmekte. Her gün en az yarım saatinizi harcayarak yapacağınız çalışmalar sonucunda, saksafon eğitimi almaya başladıktan yaklaşık 5 ila 6 ders sonrasında basit birkaç parça çalıyor olacaksınız.

Saksafon kursuna başlamak için saksafonum olması gerekir mi?

Saksafon kursuna başlamak için bir çellonuzun olması gerekmez. Özellikle başlangıç seviyesinde saksafon öğrenecekler için kurs merkezimiz hem dersler hem de ders dışı çalışmalarında kullanmak adına ücretsiz saksafon sağlamaktadır. Ancak her enstrümanda olduğu gibi hızlı ve etkili bir biçimde saksafon öğrenmek isteyenler görece birçok müzik aletine göre taşınabilmesi de çok daha kolay olan saksafonu, evde pratik yapabilecekleri ve bütçelerine uygun bir biçimde edinebilirler.

Saksafon öğrenmek zor mudur? Saksafon öğrenmenin yaşı var mıdır?

Saksafon öğrenmenin herhangi bir yaşı olmamakla birlikte, çocuklar için fiziksel özelliklerine göre saksafon kursuna başlama yaşında alt sınır 8 olarak kabul edilebilir. Düzenli çalışma ve özellikle de nefes egzersizleri gerektiren saksafon, tekniğini öğrendikten sonra çalınması kolay ve oldukça zevkli bir enstrüman haline gelecektir.

Saksafon alırken dikkat edilmesi gereken en önemli hususlar nelerdir?

Saksafon satın alırken dikkat etmeniz gereken ilk olarak yönelmek istediğiniz müzik türünü belirleyip nu doğrultuda ilerlemek. Örneğin rock için tenor, klasik müzik için alto, jazz için tenor ya da alto saksafon seçebilirsiniz. Ayrıca saksafonun fiziksel yapınıza uygun olduğuna ve parmaklarınızı rahatlıkla kullanabildiğinize emin olun. Dilerseniz tecrübeli eğitmenlerimiz bir kez alıp uzun yıllar kullanabileceğiniz saksafonlar hakkında öneride bulunacaklardır.

Neden saksafon eğitimi almalıyım?

Armonik yapısı ve etkileyici tınısı ile başta pop, jazz ve funk olmak üzere Türk sanat müziği de dahil birçok farklı tarza hitap edebilen saksafonun; hafızanın gelişmesi, algıların güçlendirilmesi ve kaygı tedavisinde de etkili olduğu bilimsel olarak kanıtlanmıştır.

Saksafon çalarken nelere dikkat etmeliyim?

Öncelikle saksafon çalmaya yeni başladıysanız alto saksafon ya da tenör saksafon seçimi yapmalısınız. Saksafondan doğru ses tonunu çıkartmak için ise ağız pozisyonunu doğru tutup diyafram ile nefes hakimiyetini kullanmanız gerekiyor. Saksafonu yanlış nefes ile kullanmaya başladığınız taktirde bir alışkanlık haline gelecek ve düzeltmekte ise oldukça zorlanacaksınızdır.

Saksafon kursu programı nasıl belirleniyor?

Saksafon kursumuzun ders programları öğrencilerimizin istediği gün ve saatlerde olacak şekilde bire bir eğitim halinde hazırlanmaktadır. Herhangi bir sebepten ötürü katılım gösteremediğiniz durumlarda, başka bir gün ve saatte ayarlama yapılarak derslerden geri kalmamanız sağlanır. Saksafon kursunda tuşe ve gam derslerinin yanı sıra temel nota eğitimi ve doğru nefes kullanımı ile ilgili dersler de yapılmaktadır.

Saksafon kursuna kayıt dönemi var mı?

Saksafon derslerimiz bire bir eğitimler halinde yapıldığından kursun herhangi bir kayıt dönemi olmamakla birlikte, yıl boyunca dilediğiniz zamanda size en uygun gün ve saatlerde olacak şekilde eğitime başlayabiliyorsunuz.

Saksafon kursları grup şeklinde mi yapılıyor?

Saksafon kurslarımız öğrencinin bire bir emek vererek öğrenmesi gereken bir enstrüman olduğundan, konservatuvar mezunu eğitmenimiz ile özel dersler halinde yapılmaktadır.