firat cantekin logo web sitesi 1

Bağlama Kursu İzmir

  • Home
  • Bağlama Kursu İzmir

En Pratik Yoldan Bağlama Öğrenin!

Fırat Cantekin Müzik Kursu olarak sizlere en eğlenceli ve kolay yoldan bağlama öğretmek için sizi ailemizin bir parçası olmaya davet ediyoruz! Sizlere sunduğumuz imkanlarla siz de hayallerinizdeki enstrümanı öğrenip dilediğiniz parçaları çalabileceksiniz. Bağlama kursumuzda sizlere;
  • Uygun fiyatlı bağlama kursu
  • Verimli ve eğlenceli bağlama dersi
  • Size özel ders programı
  • Kurs sonunda M.E.B onaylı sertifika
Bağlama kursumuz hakkında daha detaylı bilgi almak, ücretsiz bire bir deneme dersine katılıp eğitmenlerimizle tanışmak ve bağlama kursu fiyatlarımızı öğrenmek isterseniz bizimle iletişime geçebilir ya da İzmir Bornova’da yer alan Bağlama Dersi İzmir merkezimizi ziyaret edebilirsiniz. Bizi sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek atölyemizde düzenlediğimiz etkinliklerden ve kampanyalardan haberdar olabilirsiniz. Instagram | Facebook WhatsApp

Bağlama Dersleri Özel Ders Şeklinde mi Olmalı?

Kurumumuzda Tüm enstrümanlarda olduğu gibi bağlamada da özel dersler yapılmaktadır. Hem eğitmenlerimizin hem de bizlerin gözlemleri doğrultusunda grup derslerinde alınacak verim özel derslerde çok çok daha fazladır. Örneğin üç kişilik bir grup dersi düşünelim. Bu üç kişinin etütlere eşit oranda çalışıp eşit performans göstermeleri oldukça imkansızdır. Çünkü her birimizin bir hayat düzeni vardır. Dolayısıyla ders esnasında da bu çalışmalar yansıyacağı için doğal olarak daha az çalışan öğrencimiz hem ders işleyişine yetişmeye çalışacak hem de eğitmenimiz ekstra çalışmalarla daha az çalışan öğrenciye yönlenecektir. Bu gibi durumlarda eşit oranda eğitim süreci de gerçekleşmeyecektir. O yüzden bizler kurum olarak ve eğitmenlerimizin de desteği ile her enstrümanı bireysel özel ders olarak işlemekteyiz, her emek bizim için değerlidir.Saz Kursu İzmir Bornova olarak bizler birebir özel derslerimizi sevdirerek öğretiyoruz.

Bağlama Grup Derslerinin Olumsuz Yönleri

  • Notalar toplu olarak anlatılır.
  • Akort yapmak oldukça uzun sürer.
  • Kursa gidilse de gidilmese de o ders yapılmış sayılır, tekrar yapılması söz konusu değildir.
  • Toplu olarak çalındığı için kendinizi duymanız pek mümkün olmayacaktır.
  • Bazıları kısa sap bazıları uzun sap öğrenmek için gelir bu durumda aynı yerde eğitim alacaksınız.
  • Genelde teorik bilgiler sıkıcı olacağı için anlatılmaz ve pratik üzerine anlatılır.

Bağlama Nedir?

Anadolu’da saz olarak da bilinen, Türk halk müziğinin vazgeçilmez enstrümanlarından olan bağlama, milli ve manevi değerlerimizi yansıtan folklorumuza ait telli çalgılar arasındadır. Farklı yörelerde boyutlarına göre kopuz, cura, çöğür, dombra, ikitelli, tar ve tambura gibi farklı isimlerle de tanınan bağlama bir ağaçtan oyularak yapılır. Tezene denilen bir mızrapla ya da parmaklar ile uzun sapındaki tellere vurarak çalınan bağlama, ülkemizde en çok kullanılan telli çalgıdır.

Bağlama Çeşitleri ve Bağlamanın Özellikleri

Bağlama genelde altta 2 çelik ve bir sırma bam teli, ortada 2 çelik ve üst tarafında bir çelik ve bir sırma bam teli ile toplam 7 telden oluşur. Genellikle mızrap ya da tezene denen araçla veya “Şelpe” tekniği de denilen parmaklarla çalınır. Farklı boyutlarına göre isimlendirilen bağlamalar. Büyüklüklerine göre bağlama ailesi en ince sesli “cura” dan başlar. Tambura, curadan biraz daha büyük ve kalın seslidir. Divan saz ise bağlama ailesinin en kalın veren sazıdır. Her bir bağlama ile icra edilen halk müziği birbirinden farklı olacaktır. Bu nedenle bağlama satın alınırken çoğunlukla hangi teknikten ilerlemek istediğiniz oldukça önem arz eder.Eğer ki bağlama çeşitleri hakkında aklınıza takılan bir soru var ise Bağlama Kursu İzmir Bornova sayfamıza istediğiniz gibi sorularınızı sorabilirsiniz.

Bağlamanın Tarihi

izmir bornova bağlama kursları Adına ilk olarak 18. yüzyıl tarihi metinlerinde rastlanan bağlamanın atası Orta Asya Türklerinden günümüze gelen kopuzdur. Kopuzun sap kısmına bağlanan perde ile günümüzde kullandığımız bağlama oluşmuştur.

Bağlama, Toplam 9 Parçadan Meydana Gelir

  • Gövde
  • Göğüs kısmı
  • Sap
  • Perdeler
  • Burgu Kısmı
  • Üst, orta ve alt eşik

Çalınan eserlerde çoğunlukla kullanılan bağlama düzenleri ise aşağıdaki gibidir:

  • Bağlama düzeni (la, sol, re)
  • Bozuk düzen / Kara düzen (sol, re, la)
  • Misket düzeni (fa#, re, la)
  • Fa müstezat düzeni (fa, re, la)
  • Abdal düzeni (la, re, sol)
  • Do müstezat düzeni (sol, do, la)

Bağlama Kursu İle Kısa Sürede Bağlama Çalabilirsiniz!


bağlama kursu izmir bornova Bağlama Kursu Programı Bağlama dersleri, bağlama öğrenen kişinin çalmak istediği tarz doğrultusunda ilerlemektedir. Eğitmenimize ilerlemek istediğiniz tarzı söylediğiniz takdirde temel bağlama eğitimini tamamladıktan sonra o tarz doğrultusunda bağlama derslerine devam edebilirsiniz.

Bağlama Kursu Gün ve Saatleri

İş ve okul saatleriniz nedeniyle bağlama kursuna gidemeyeceğinizi düşünüyorsanız endişe etmenize gerek yok. Bağlama derslerimizin gün ve saatleri sizin boş zamanlarınıza göre ayarlanmaktadır.

Bağlama Kursu Etkinlikleri

Bağlama dersi alan öğrencilerimiz dilerlerse gitar, keman, piyano, çello, yan flüt dersleri alan öğrencilerimizle grup çalışmaları yapıp, hatta müzik grubu kurabilirler. Üstelik sanat merkezimizde eğitim alan öğrenciler yıl içinde ve yıl sonunda düzenlediğimiz konser etkinliklerinde yer alabilir ve sahne deneyimi yaşayabilir.

kısa sürede bağlama çalmak

Bağlama parmak veya mızrapla olmak üzere değişik tekniklerle çalınır. Parmaklarla çalma tekniği “bağlamada şelpe tekniği” olarak bilinir. Bağlama genellikle 7 tellidir. Teller altta iki çelik ve bir sırma bam teli, ortada iki çelik, üstte de bir çelik ve bir sırma bam teli olmak üzeredir. Bağlamada çoğunlukla kullanılan bağlama düzenleri; bağlama, bozuk düzen (kara düzen), misket düzeni, fa müstezat, abdal düzeni ve do müstezat düzenleridir. Bağlama çalmayı öğrenirken, temel eğitimde sonra pratik yapmak ve etüt çalışmalarına devam etmek kadar müzik kulağınızı da geliştirmek son derece faydalıdır. Özellikle çok değerli saz ustaları Neşet Ertaş, Çetin Akdeniz, Erol Parlak, Ahmet Koç ve İsmail Tunçbilek gibi müzisyenleri dinlemeniz ilerlemeniz açısından son derece faydalıdır.

Fırat Cantekin Bağlama Kursu Ayrıcalıkları Nelerdir?

M.E.B onaylı Özel Fırat Cantekin Müzik Kursu, İzmir’in en özel ve ulaşımı en kolay lokasyonlarından Bornova’da, toplu ulaşım araçları ve karayolunun hemen yanında konservatuvar mezunu profesyonel eğitmenleri ile enstrüman eğitimleri vermektedir. Dilerseniz kurs sonucunda M.E.B. onaylı sertifika alabileceğiniz bağlama kursumuz profesyonel düzeyde temel nota eğitimi ve temel bağlama dersleri ile başlamaktadır. İlerleyen dönemlerde ise öğrencimizin çalmak istediği müzik tarzı ve eğitmenimizin yönlendirmeleri doğrultusunda bağlama derslerimiz devam eder. Kurs merkezinde yer alan bağlamalardan ücretsiz olarak faydalanabileceğiniz derslerimiz, özel olarak istediğiniz gün ve saatte yapılmaktadır. Dilerseniz merkezimizde derslerin yanı sıra gitar, çello, keman, klarnet, piyano, saksafon gibi diğer enstrüman eğitimleri alan öğrencilerimiz ile müzik grubu kurup çalışmalar yaparak da kursumuz tarafından düzenlenen yıl içi ve yıl sonu konserlerinde sahne alabilirsiniz.

Bağlama Kursu ile İlgili Sık Sorulan Sorular


izmir bağlama kursları

Bağlama kursu fiyatları ne kadar?

Bağlama kurslarının fiyatları öğrencinin seviyesi, aylık alacağı ders sayısı ve ders süreleri gibi etmenlere bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Ücretsiz katılabileceğiniz deneme dersleri ile hem kurs ortamını tanımış olur hem de bağlama eğitmenleri ile detaylıca konuşarak aklınızdaki tüm soruların cevabını alabilirsiniz.

Nota bilgim olmadan bağlama öğrenebilir miyim?

Bağlama öğrenmek için mutlaka nota bilginizin olması gerekmektedir. Eğer hiçbir nota ve enstrüman bilginiz yoksa eğitmenlerimiz temel bağlama eğitiminin yanı sıra temel nota eğitimi de vererek kısa süre içerisinde nota okumayı öğrenmenizi sağlayacaktır.

Ne kadar sürede bağlama çalmayı öğrenebilirim?

Bağlama çalmayı öğrenme süresi temel bilginize ve pratiklerinize bağlı olarak kişiden kişiye farklılık gösterecektir. Sıfırdan hiçbir eğitimi olmadan bağlama çalmaya başlayan kişiler derse düzenli katılım gösterip aktif olarak çalışmalarına devam ederse 1. ayın sonunda basit parçaları bağlama ile çalmaya başlayabilirler.

Bağlama kursuna başlamak için bağlamam olması gerekir mi?

Bağlama kursuna başlamak için bağlamanızın olması gerekmez. Özellikle başlangıç seviyesinde bağlama öğrenecekler kursumuzun sağladığı bağlamalardan hem dersler hem de ders dışı çalışmalar için ücretsiz faydalanabilirler. Temel bağlama seviyesini geçtikten sonra ise düzenli olarak pratik yapıp ilerlemek için oldukça kolay taşınabilen ve görece diğer enstrümanlara göre çok daha uygun fiyatlı olan bir bağlama edinmenizi öneririz.

Bağlama öğrenmek zor mudur? Bağlama öğrenmenin yaşı var mıdır?

Bateri öğrenmenin yaşı olmayıp fiziksel durumunuza göre 7 yaş gibi küçük bir yaştan itibaren çalınabilen bir enstrümandır. Nota okumayı öğrenip ders dışında çalışmalarınızı düzenli olarak devam ettirirseniz, kursa başladıktan yaklaşık 4 ders sonra bağlama ile parça çalmaya başlayabilirsiniz.

Bağlama alırken dikkat edilmesi gereken en önemli hususlar nelerdir?

Bağlama satın alırken öncelikli olarak dikkat etmeniz gereken ne tarzda müziklerde kullanmak istediğinizdir. Farklı halk müziği tarzlarına göre bağlamalar kısa, uzun, divan sap gibi çeşitlilik göstermektedir. Bunun yanında bağlamanın üretildiği malzemenin kalitesi ve işçiliği de bağlamada önemli olan unsurlardandır. Bütçenize göre fabrikasyon bağlamaları tercih edebileceğiniz gibi eğer ileri seviyedeyseniz ya da aldığınız bağlamayı uzun yıllar boyunca kullanmak istiyorsanız el yapımı olan bağlamaları tercih etmenizi öneririz.

Bağlama kursu programı nasıl belirleniyor?

Bağlama kursumuzun ders programları öğrencilerimizin istediği gün ve saatlerde olacak şekilde bire bir eğitim halinde hazırlanmaktadır. Herhangi bir sebepten ötürü katılım gösteremediğiniz durumlarda, başka bir gün ve saatte ayarlama yapılarak derslerden geri kalmamanız sağlanır. Temel bağlama dersleri ile başlayan kursumuz öğrencinin ilerlemek istediği tarz doğrultusunda eğitime devam eder.

Bağlama kursuna kayıt dönemi var mı?

Bağlama derslerimiz bire bir eğitimler halinde yapıldığından kursun herhangi bir kayıt dönemi olmamakla birlikte, yıl boyunca dilediğiniz zamanda size en uygun gün ve saatlerde olacak şekilde eğitime başlayabiliyorsunuz.

Bağlama kursları grup şeklinde mi yapılıyor?

Bağlama kursumuz öğrencinin bire bir emek vererek öğrenmesi gereken bir enstrüman olduğundan, konservatuvar mezunu eğitmenimiz ile özel dersler halinde yapılmaktadır.

 Bağlama Kursumuza ulaşım kolay mı?

 İzmir Bornova merkezinde bulunan sanat atölyemiz ile hiç bir zaman ulaşım konusunda zorluk çekmeyeceğinizi belirtmek isteriz. Sanat merkezimize Buca, Karşıyaka, Narlıdere, Alsancak, Gaziemir, Güzelbahçe, Göztepe gibi ilçelerden birçok öğrencimiz gelmektedir. Sanat merkezimizin merkezi konumu sayesinde otobüs metro gibi toplu taşıma araçlarıyla kolayca ulaşabilirsiniz. Kursiyerlerimizin bir çoğu çalışan ve öğrenci olduğu için mesai ve okul çıkışlarında bizlere her zaman merkezi konumumuz sayesinde rahatlıkla ulaşım sağlayabilmektedirler. Bir bağlama kursu eğitimine yada farklı bir sanat eğitimine karar vermeden önce iş yeri, okul yada eviniz üzerinden ulaşım olanaklarını göz önünde bulundurarak gideceğiniz kurs merkezini keşfe çıkmanızı, bu sayede ulaşım açısından değerlendirme şansı bularak karar vermenizi tavsiye ediyoruz.

Bağlama kursu programları nasıl belirleniyor?

Bağlama derslerinin gün ve saatleri sizin uygun olduğunuz zamanlara göre ayarlanmaktadır.

Bağlama kursuna kayıt dönemi var mı?

Bağlama kurslarımız için herhangi bir kayıt dönemi bulunmamaktadır. Dilediğiniz zaman gelip kayıt yaptırabilirsiniz.

Bağlama dersleri grup şeklinde mi yapılıyor?

Bağlamayı daha verimli şekilde öğrenebilmeniz ve eğitmenin bütün ilgisinin sizin üstünde olması için bağlama dersleri birebir özel ders şeklinde yapılmaktadır.

Online Bağlama Eğitimleri

Online bağlama eğitimlerimiz İzmir dışındaki öğrencilerimiz için oldukça verimli bir sistemdir. Bu sistem hakkında bilgi sahibi olmak için lütfen aşağıdaki linke tıklayınız.
Online Müzik Eğitimi